Consells per a corregir mals hàbits comuns:

És probable que el nostre gos s’hagi acostumat a algún mal hàbit. El primer que haurem de fer és detectar-lo, i de seguida, corregir-lo.

Un consell pràctic:
Hem d’imposar disciplina al nostre gos d’una forma amistosa. En lloc de renyar-lo o enfadar-nos molt si fa alguna cosa malament, li hem de recordar la forma correcta de comportar-se.

  • Si mossega coses que no ha de mossegar:

Als gossos els encanta mossegar-ho tot, per naturalesa. Però si mossega coses que no ha de mossegar, hem de procurar erradicar el costum abans no tinguem un disgust.

Si el sorprenem mossegant coses que no hauria, cridarem la seva atenció amb un ferm “NO” i desviarem la seva atenció cap una altra joguina. Quan mossegui la seva joguina, l’acariciarem i li farem veure que està fent una cosa ben feta.

Hem d’evitar riure i premiar-lo quan agafi algún objecte “prohibit” si aquest està trencat o vell. Si ho fem, quan en una altra ocasió faci el mateix amb un objecte car o nou i el renyem, no entendrà la diferencia.

Per tan, no permetrem que agafi coses nostres per a mossegar-les, en cap ocasió.

Si ens resulta molt difícil que no mossegui mobles o objectes que no volem que mossegui, existeixen líquids amb mal gust però inofensius per l’animal que ens ajudaràn a que no ho faci.

  • Si gruny o mossega: 

Hem de prevenir aquest comportament ja que el gos adult que mossega ho fa perquè de petit no se’l va educar degudament.

Si gruny o mossega, el lligarem amb la corretja i li direm un contundent “NO” i seguirem jugant. Si segueix mossegant, deixarem de jugar.

  • Si lladra excessivament: 

Els gossos sempre lladren per algún motiu: pot estar avorrit, estressat, perquè reclama, perquè vol protegir el seu territori o per cridar l’atenció. Al cap i a la fi, és la seva forma de comunicar-se.

Li hem de corregir el vici de lladrar dient-li “CALLA” en veu baixa i premiant-lo quan deixi de fer-ho.

  • Si ha adquirit el vici de demanar menjar: 

No hem de donar-li menjar mentres nosaltres siguem a taula. Li hem de donar menjar abans de nosaltres e ignorar-lo quan s’acosti a la taula a demanar menjar. Si insisteix, li hem de dir “NO”.

  • Si excava a terra: 

Pot ser que ho faci perquè té calor i busca un lloc més fresc, per avorriment o perquè vol amagar-hi alguna cosa o l’atrau una olor.

Quan veiguem que ho faci, li direm “NO” i el distraurem jugant amb ell.

És important que sempre tingui aigua fresca per a refrescar-se i juguem amb ell per evitar aquests comportaments.

  • Si intenta fugir: 

Hem de mostrar-li els límits de la seva zona. Perquè els aprengui, passejarem amb ell amb corretja i dient “NO” el farem retrocedir cada vegada que els sobrepassi.

Sempre és molt millor tenir limitada la zona que no estacar-lo amb una corretja quan no som a casa.