Tipus de pèl i necessitats de perruqueria:

  • Pèl curt (Boxer, Dogo, Bulldog…):

És un pèl molt fácil de mantenir i necessiten pocs banys anuals. Sol ser suficient amb enèrgiques raspallades amb manoplas o raspillas de pèl natural per eliminar el pèl mort.

  • Pèl llarg (Yorkshire, Maltès, Collie) i Pèl semi llarg (Pastor Alemany…):

El pèl llarg és difícil de mantenir. Requereix de freqüents raspallades per evitar que s’enredi. Si hi ha pocs nugs, convé desfer-los d’un a un. Si el gos ja en té molts, el millor es acudir a un professional. Per a raspallar-lo el millor és utilitzar una carda o un raspall de púes metàliques.

El pèl semillarg no és molt complicat de mantenir. Sol ser suficient raspallar-lo regularment amb una carda o un raspall de púes. Durant les dues èpoques de muda de pèl anuals (primavera i tardor), convé utilitzar un raspall de púes metàliques espaiades.

  • Pèl dur (Schnauzer, Westy, Teckel…): 

Aquest tipus de pèl és molt senzill de mantenir, sempre que es raspalli amb freqüència per evitar l’aparició de nugs.

L’ideal és portar el gos a fer-li periòdicament un “Stripping” per mantenir i reforçar la duresa del cabell. Si se li talla a màquina, el pèl acaba perdent la seva duresa característica e inclòs s’ondula. Pel manteniment diàri, l’ideal és utilitzar una carda.

  • Pèl arrissat (Gos d’aigua espanyol, Caniche…): 

Aquest tipus de pèl necessita un treball regular per evitar-ne els nugs. Pel caniche, l’ideal és tallar-lo a tisora, però per a fer-ho, ha d’estar desenredat.